U bent hier:

Voordelen van LED bouwlampen

Regelmatig krijgen we vragen van geïnteresseerde klanten over de voordelen van LED bouwlampen. Daarom willen we u een duidelijk overzicht geven met de redenen waarom de LED bouwlamp de bouwlamp van nu is.

  • Een LED bouwlamp heeft een grote financiële meerwaarde omdat hij energiezuinig en duurzaam is. Het energieverbruik is tot 80% lager dan van bijvoorbeeld een halogeenlamp. Bij LED-verlichting op zonne-energie is er zelfs helemaal géén stroomverbruik. Tevens is het geschatte aantal branduren van een LED lamp circa 50.000, veel meer dan dat van andere lichtbronnen.
  • Om dezelfde redenen als hierboven genoemd is LED-verlichting tevens een milieubewuste keuze. Het stroomverbruik wordt aanzienlijk verminderd, en de CO²-uitstoot van de LED-lamp is veel lager. In deze tijd is LED absoluut de beste en verantwoorde keuze.
  • LED is ontzettend veilig omdat het te allen tijden koel blijft, in tegenstelling tot halogeen of een gloeilamp. U hoeft niet bang te zijn voor vloerbedekking of andere materialen waar de lamp mee in aanraking kan komen. Het brandgevaar is simpelweg veel kleiner. - Het feit dat een LED bouwlamp zo koel blijft heeft nog een voordeel. Bouwvakkers, schilders, stukadoors en andere vaklieden kunnen de lampen snel opbergen in hun werkbus en wegrijden. Bij lampen die erg warm zijn, is het van belang dat deze eerst goed afkoelen.
  • Andere lampsoorten moeten niet alleen afkoelen, maar ook opwarmen. Dit betekent dat het even kan duren voordat ze op hun uiteindelijke lichtsterkte zijn. Een LED bouwlamp bereikt direct zijn juiste lichtsterkte.
  • LED schijnwerpers zijn tril- en schokbestendig. Een bouwlamp kan vallen en heeft bij buitengebruik wel eens te maken met vandalisme. Andere soorten lampen kunnen hier behoorlijke schade door oplopen. Zo kan het gebeuren dat de lamp schokkerig wordt en gaat trillen, hetgeen erg vervelend kan zijn om in te moeten werken. Vanwege de hoge beschermingsgraad en tril- en schokbestendigheid van LED lampen hoeft u daar bij onze bouwlampen niet bang voor te zijn. LED staat niet voor niets bekend als kwalitatief licht.

De hierboven genoemde voordelen van LED verlichting vormen de argumenten voor ons om LED bouwlampen aan te bieden. Kort samengevat: het is verantwoord, voordelig, veilig en kwalitatief. Perfect voor wie een hoogwaardige bouwlamp zoekt voor de toekomst. Wellicht heeft u vragen of wilt u meer algemene informatie. Hiervoor kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van BouwlampKoning, die u erg graag te woord staan met al uw vragen over LED-verlichting en bouwlampen.